Selasa, 25 Mac 2014

Tragedi 24..

Allahu Akbar!! Allah Yg Maha Besar lagi Maha Berkuasa ke atas segala sesuatu.. Segala puji bagiMu Ya Allah yang mengurniakan segala nikmat ke atas kami yang masih kurang dan tidak bersyukur ni Ya Allah..
Pada tanggal 24 Mac 2014 ini kita telah dikejutkan dengan pengumuman Perdana Menteri Malaysia, Dato' Seri Najib Tun Abd Razak mengenai pesawat Boeing 777-200ER, penerbangan MH370 ini telah berakhir di lautan Hindi.. Lihat..

Sungguh hiba dan sedihnya setelah menunggu lebih daripada 2 minggu bagi mengetahui nasib kru dan penumpang penerbangan MH370 ini.. Walaupun sekarang kita masih menunggu bukti yang kukuh melalui pencarian objek dan juga mayat.. Kita juga masih berharap bukan ini beritanya walaupun ianya adalah tipis..

Selain itu pada tanggal yg sama juga, kita mendapat berita yang sedih daripada Mesir bahawa seramai 529 penyokong bekas Presiden Mesir, Dr Mursi termasuk Mursyidul Am Ikhwanul Muslimin telah dijatuhkan hukuman mati oleh mahkamah firaun alaf baru Al-Sisi.. Semoga Allah memberi ganjaran syahid terhadap mereka dalam mempertahankan ketauhidanMu Ya Allah.. Semoga Allah melaknat pemerintahan al-Sisi..

Ya Allah Ya Tuhan kami.. Engkau kurniakanlah kepada kami iman yang teguh, jauhkanlah kami daripada fitnah dunia dan fitnah dajjal.. Engkau kurniakanlah kepada kami hati yang sentiasa mencintaiMu daripada segala sesuatu yg telah Engkau ciptakan di atas muka bumi ni Ya Allah.. Sesungguhnya apa yang telah terjadi pada hari ini adalah kerana keingkaran kami terhadapMu Ya Allah.. Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim.. Amin Ya Rabbal A'lamin..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan